Διαμέρισμα στο Παγκράτι

Ένα διαμέρισμα 50τμ σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Αθήνας, διαμορφώθηκε ως μόνιμη κατοικία με γνώμονα την αισθητική και την λειτουργικότητα. Στον πρώτο όροφο σύγχρονης πολυκατοικίας σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο ISV, το διαμέρισμα ανακαινίστηκε μερικώς, επιπλώθηκε και διακοσμήθηκε διατηρώντας τον αρχικό χαρακτήρα της open space κατοικίας.

Αποτελούμενο από ενιαίο χώρο κουζίνας, σαλονιού και υπνοδωματίου, οι χρήσεις διαμορφώθηκαν αναλόγως, διατηρώντας το ελαφρύ χώρισμα που δίνει μερική ιδιωτικότητα. Ανάμεσα στον χώρο της κουζίνας και του σαλονιού, τοποθετήθηκε στρογγυλή τραπεζαρία που συχνά χρησιμοποιείται και ως γραφείο. Το σαλόνι, αποτελούμενο από καναπέ, πολυθρόνα και βοηθητικά τραπεζάκια, συμπληρώνεται από ραφιέρα που έχει λειτουργικό ρόλο (αποθήκευση, έπιπλο τηλεόρασης), αλλά και διακοσμητικό (γωνιές για φυτά, κλπ). Στο υπνοδωμάτιο, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα με σκοπό να εξαλειφθεί το παράγωνο σχήμα του δωματίου, η οποία μετατράπηκε σε κεφαλάρι, τονίστηκε χρωματικά και έγινε διακοσμητικό στοιχείο.

Οι minimal και σύγχρονες γραμμές συνδυάστηκαν με ρετρό πινελιές σε έπιπλα και διακοσμητικά. Φρέσκα, δροσερά χρώματα, όπως το κίτρινο και το φυστικί, ζεστό ξύλο, δερμάτινες λεπτομέρειες και ζωντανά φυτά δημιούργησαν ένα μοντέρνο διαμέρισμα με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Φωτογραφικό υλικό: Piyi Wong