Διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους
αρχιτεκτονικό γραφείο, αρχιτέκτονας, μελέτη, μελέτη κατασκευής, architect, architecture studio, architecture
355
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-355,bridge-core-2.1.2,cookies-not-set,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-19.9,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-532

Διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

Κάτοψη διαμερίσματος

3D σκίτσο πρότασης

3D απεικόνιση σαλονιού

3D απεικόνιση υπνοδωματίου

Το project αφορά εσωτερική διακόσμηση και επίπλωση κατοικίας 67τμ στον κέντρο της Αθήνας το οποίο, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της βραχυχρόνιας μίσθωσης, διαμορφώθηκε, επιπλώθηκε και διακοσμήθηκε κατάλληλα για την φιλοξενία έως και 6 ατόμων.

Στον χώρο του σαλονιού σχεδιάστηκε και τοποθετήθηκε ειδική, αυτοφερόμενη κατασκευή (μέταλλο και ξύλο) με διπλή λειτουργία: βιβλιοθήκη/ραφίερα και ελαφρύ διαχωριστικό για μερική ιδιωτικότητα. Ο νέος υπο-χώρος που δημιουργήθηκε διαμορφώθηκε σε χώρο γραφείου με κρεβάτι που έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σαν καθιστικό.

Κάθε γωνιά του χώρου αξιοποιήθηκε ώστε να προσφέρει ευελιξία και να παραμένει λειτουργικός. Καναπές-κρεβάτι, κρεβάτι μονό-διπλό, κατασκευή διπλής χρήσης, αναδιπλούμενο τραπέζι φαγητού, έξτρα αποθηκευτικοί χώροι.

Η χρωματική παλέτα κινήθηκε σε αποχρώσεις του γκρι, αποφεύγοντας σκούρα χρώματα, καθώς το διαμέρισμα έχει περιορισμένο φυσικό φωτισμό. Οι πινελιές κίτρινου, πράσινου και κόκκινου στους διαφορετικούς χώρους, δίνουν την απαιτούμενη ένταση και ενέργεια.

Φωτογραφικό υλικό: Piyi Wong